2019 Intocht Sinterklaas Zoetermeer

Op 16 november is Sinterklaas weer aangekomen in Nederland. Normaal gesproken is het elke jaar weer spannend of Sinterklaas wel op tijd en op de juiste plaats aan komt, dit jaar was dat geen probleem en wist de Sint het juiste adres. Het was dit jaar wel spannend of Zwarte Pietenband De Vrolijke Pepernoten wel mocht komen.

Gelukkig komt bij het Sinterklaasfeest altijd alles weer goed en mochten De Vrolijke Pepernoten gewoon meelopen in de optocht. Alle Zwarte Pieten blek veel zin te hebben in een feestje. Na een korte uitleg over het grote kinderfeest  vertrok Sinterklaas en zijnPieten richting het Cadenzaplein.

Om half 12 kwamen wij lopend en Sinterklaas in een koets aan op het plein. Hier stond een grote menigte kinderen met hun ouders klaar om ons binnen te halen. De paarden die de koets van Sinterklaas trokken vonden zoveel blije en zingende mensen wel wat eng. Dit leverde nog een klein, spannend momentje op. (zie het filmpje bij Multimedia)

Na het welkomswoord van de burgemeester vertrok de stoet met Sinterklaas verder het Stadshart in. Het was weer gezellig druk en er werd enthousiast gedanst. We liepen een andere route dan voorgaande jaren, voor we het wisten was er alweer een rustmomentje.

Na een momentje van rust ging de stoet weer op pad en daar waren alweer veel mensen die een glimp op wilden vangen van Sinterklaas en zijn gevolg. Tot het einde van de optocht bleef het druk. Na ‘Dag Sinterklaasje’ keerden we terug naar het verzamelpunt. Hier genoten we van een welverdiend hapje en drankje. Ook werd de hoofd-organisator van de intocht, Joke, bedankt voor haar inzet de afgelopen 30 jaar.

De kop is er weer af voor De Vrolijke Pepernoten.
We zien jullie graag volgende week in de Vruchtenbuurt in Den Haag. Tot daar!

Foto's staan in het fotoalbum. (met dank aan Gerard van Warmerdam)