Sintformatie Sinterklaas geeft Kadootjes

 

Sinterklaas is een rijke man die nooit zijn verjaardag wil vieren. Hij wil liever cadeautjes en lekkers weggeven, dan cadeautjes te krijgen. Sinterklaas geeft cadeautjes weg wanneer hij dat wil en doet dat niet op één dag.

Sommige mensen zeggen dat 5 december de geboortedag is van Sinterklaas en andere zeggen dat 6 december is. Dat is nergens meer terug te vinden.

In Nederland, België en in sommige plaatsen in Duitsland komt Sinterklaas met zijn Pieten op 5 december cadeautjes en lekkers brengen.

Ongeveer drie weken voor 5 december komt Sinterklaas aan met de Stoomboot.

De kinderen mogen dan hun schoen zetten. Vroeger zette de kinderen hun schoen voor de schoorsteen. Nu zetten de kinderen op verschillende plaatsen neer, want Zwarte Piet kan overal komen. Voordat de kinderen gaan slapen zingen ze nog verschillende Sinterklaasliedjes. Zwarte Piet rijdt ’s nachts met Sinterklaas over de daken. De kinderen krijgen dan wat lekkers of een klein cadeautje. Zwarte Piet neemt de tekeningen voor Sinterklaas en een wortel voor het paard uit de schoenen van de kinderen mee. Zwarte Piet wordt meestal vergeten.

Op 5 december is het pakjesavond en krijgt iedereen cadeautjes.

Soms komen Sinterklaas en Zwarte Piet bij de mensen thuis om de cadeautjes te geven. Soms komt Zwarte Piet de cadeautjes stiekem brengen als hij Sinterklaasliedjes hoort zingen of heeft hij de cadeautjes stiekem in huis verstopt.

Iedereen viert Sinterklaasavond op zijn eigen manier.